AKTIVAN POTROŠAČ MORA BITI ZAŠTIĆEN POTROŠAČ

AKTIVAN POTROŠAČ MORA BITI ZAŠTIĆEN POTROŠAČ

Svaki građanin Crne Gore se u nekom trenutku našao u ulozi potrošača – prilikom kupovine hrane, električnih aparata, odjeće, planiranja putovanja.

Potrošač očekuje da dobra koju kupuje, odnosno usluge koje nabavlja imaju određeni kvalitet, koji uključuje pogodnost upotrebe dobara i efikasnost usluge, ispravnost, sigurnost, pouzdanost. Samim tim, preduslovi za ostvarivanje svih potrošačkih prava su Prava potrošača na informisnost – raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili oznaka na proizvodima koje mogu da dovedu u zabludu i

Prava na obrazovanje potrošača – sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o osnovnim pravima i odgovornostima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvariti.

AKTIVAN POTROŠAČ MORA BITI ZAŠTIĆEN POTROŠAČ

Više o ovome možete pročitati na www.pravapotrosaca.me

Projekat „Vaš novac- Vaša prava “ namijenjen je upoznavanju stanovnika opštine Bijelo Polje sa svojim pravima i obavezama prilikom kupovine robe ili zaključivanja ugovora o pružanju usluga.

Želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti, edukaciju i informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao načinu njihovog ostvarivanja.

Projekat “Vaš novac, Vaša prava” realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.