Edukacija za građane: potrošačka prava

Edukacija za građane. Glavna tržišna inspektorka Marina Radulović ispred Uprave za inspekcijske poslove održaće edukaciju u Bijelom Polju, u utorak 12. Aprila, u hotelu Franca, sa početkom u 11:00h.

Edukacija za građane: potrošačka prava

Ova edukacija sprovodi se u sklopu projekta „Vodič za zaštitu prava potrošača u opštini Bijelo Polje“ namijenjena je upoznavanju stanovnika opštine Bijelo Polje sa svojim pravima i obavezama prilikom kupovine robe ili zaključivanja ugovora o pružanju usluga.

Edukacija za građane. Tokom edukacije svim prisutnim će biti predstavljen zakonski okvir koji je u potpunosti usklađen sa EU standardima, najbolje prakse I studije slučaja.

Najčešće žalbe potrošača odnose se na nesaobraznost proizvoda, to podrazumijeva da određen proizvod ili roba ne odgovara kvalitetu ili onoj namjeni za koju je predviđena i u tom dijelu inspekcijski organi imaju najviše posla.

Projekat finansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a sprovodi ga sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE)

Svi zainteresovani gađani, trgovci, proizvođači, računovođe, advokati, mediji I predstavnici institucija su dobrodošli, za dodatne informacije možete kontaktirati NVO MMNE putem e-maila nvommne@gmail.com ili telefona: 069 113114