PET STVARI KOJE TREBA IZBJEGAVATI KOD KUPOVINE PUTEM INTERNETA!

PET STVARI KOJE TREBA IZBJEGAVATI KOD KUPOVINE PUTEM INTERNETA!

Uvijek postoje opasnosti, ali postoje i načini kako sebe i svoj novac možete da zaštite od onih koji samo traže način kako da vam ga otmu. Ovih pet navika onlajn kupovine bi zato trebalo da izbjegavate.

1. Neprovjerene osobe i kompanije. Najbolje bi bilo da kupujete samo od stranica sa kojima vi ili neko koga poznajte imate dobra iskustva.

2. (Ne)bezbijedan sajt. Nikada ne bi trebalo da koristite vebšop čiji je URL običanj http. Kupovina je bezbijedna jedino ako se u adresnoj liniji vide oznake https protokola.

3.Dijeljenje previše informacija. Legitimne, poštene i profesionalne kampanje nikada od vas neće tražiti informacije o vašem računu ili broj kartice putem mejla ili u običnoj komunikaciji sa vama.

4.Korišćenje tuđeg računara. Javni računari, na primjer u hotelima, interent kafeima ili knjižarama, nijEsu dobri za osjetljive stvari kao što su logovanja sa privatnih naloga, Unos lozinki brojeva kreditnih kartica.

5.Ignorisanje pravila privatnosti. Ako dajete svoje lične podatke, čak i ime, adresu i broj, trebalo bi da znate kako taj sajt namjerava da iskoristi te informacije.

PET STVARI KOJE TREBA IZBJEGAVATI KOD KUPOVINE PUTEM INTERNETA!

Ovaj projekat namijenjen je upoznavanju stanovnika o pravima i bezbijednosti online kupovine i kroz njega želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti, edukaciju i informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao i načinu ostvarivanja.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva ekonomskog razvoja, a sprovodi ga NVO Multimedijal Montenegro.