PRIJE NEGO KRENETE U ONLINE KUPOVINU RAZMISLITE O POSLJEDICAMA VAŠIH AKCIJA!

PRIJE NEGO KRENETE U ONLINE KUPOVINU RAZMISLITE O POSLJEDICAMA VAŠIH AKCIJA!

Internet je revolucionirao način na koji kupujemo. Zbog brojnih prednosti i pogodnosti, sve više ljudi danas preferira kupovinu putem interneta. Tokom pandemije koronavirusa trgovina preko interneta porasla je za 300%, međutim u isto vrijeme se veliki dio nelegalne trgovine prebacio na internet. Potrošači često nijesu svjesni da kupuju od neregistrivanih prodavaca i tu se javlja mnogo problema, iako njihove ponude mogu biti primamljive ljudima.

Prema istraživanjima , prednosti online kupovine su brojne, a među njima najviše se izdvajaju: pogodnost, bolje cijene, više raznolikosti, troškovi su manji, nema gužve, ni čekanja u redovima.
Upravo zbog ove praktičnosti, online kupovina je sve više popularna, ali je ona takođe isplativa mnogim prevarantima i zlonamjernim korisnicima.

Prije nego što krenete u online kupovinu razmislite o posljedicama vaših akcija na internetu i preduzmite mjere predostrožnosti, kako biste na miru uživali u čarima online šopinga.

Ovaj projekat namijenjen je upoznavanju stanovnika o pravima i bezbijednosti online kupovine i kroz njega želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti, edukaciju i informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao i načinu ostvarivanja.
Projekat „Vaš novac, Vaša prava“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro(MMNE)uz finansijsku podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.