PROJEKAT ,,POŠTUJTE SVOJ NOVAC” NA GRADSKOM TRGU U MOJKOVCU!

PROJEKAT ,,POŠTUJTE SVOJ NOVAC” NA GRADSKOM TRGU U MOJKOVCU!

Projekat ,,Poštujte svoj novac” je namijenjen upoznavanju stanovnika sa svojim pravima i obavezama pri online trgovini. Kroz projekat želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu, kroz podizanje svijesti, edukaciju i informisanju potrošača o sadržaju prava kao i načinu njihovog ostvarivanja.

U okviru projekata vodi se aktivna kampanja na društvenim mrežama, gdje građani svakodnevno mogu pročitati pojedinosti o njihovim pravima. Osim toga, u svrhu ovog projekta izrađen je i sajt pravapotrosaca.me na kojem su prezentovane sve neophodne infomacije. Informacije su između ostalog vezane za mogućnost povraćaja robe, za reklamacije, postupak kako možete odustati od kupovine i slično.

PROJEKAT ,,POŠTUJTE SVOJ NOVAC” NA GRADSKOM TRGU U MOJKOVCU!

U okviru realizacije projekta, sprovedeno je istraživanje o pravima potrošača prilikom online kupovine, na oko 200 ispitanika, a rezultati tog istraživanja dostupni su na sajtovima www.mmne.me i pravapotrosaca.me

Takođe, kroz realuzaciju projekta smo obuhvatili tri Opštine na sjeveru Crne Gore i to Bijelom Polju, Beranama i poslednja na gradskom trgu u Mojkovcu.

Građanima Mojkovca podijeljen je adekvatan promotivni materijal, pripremljen upravo u svrhu informisanja građana o pravima potrošača pri online kupovini.

NVO MMNE, će i u daljem periodu nastaviti sa realizacijom sličnih aktivnosti.

Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstva Ekonomskog razvoja, a sprovodi ga NVO MMNE.