Sajam potrošačkih prava na gradskom trgu u Bijelom Polju

Sajam potrošačkih prava na gradskom trgu u Bijelom Polju. Sjutra na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju, sa početkom u 12:00h NVO MMNE će u sklopu projekta „Vodič prava potrošača u opštini Bijelo Polje“ organizovati promotivno edukativnu aktivnost “Sajam prava potrošača”, sa ciljem da da informišemo građane o njihovim potrošačkim pravima.

Sajam potrošačkih prava

U sklopu ove aktivnosti, distribuiraćemo informativne i edukativne materijale I promovisati buduće aktivnosti planirane kroz projekat.

Koristimo priliku da pošaljemo poruku svim građanima da koriste svoja potrošačka prava, da se informišu o svojim potrošačkim pravima, jer građani moraju poštovati svoj novac, odnosno prodavci ili pružaoci usluga moraju poštovati prava potrošača koja su vrlo jasno i precizno definisana zakonom, a taj zakon je usklađen sa svim pravilima Evropske unije.

Svaki građanin Crne Gore se u nekom trenutku našao u ulozi potrošača – prilikom kupovine hrane, električnih aparata, odjeće, planiranja putovanja. Potrošač očekuje da dobra koju kupuje, odnosno usluge koje nabavlja imaju određeni kvalitet, koji uključuje pogodnost upotrebe dobara i efikasnost usluge, ispravnost, sigurnost, pouzdanost.  Samim tim, preduslovi za ostvarivanje svih potrošačkih prava su prava potrošača na informisnost, raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili oznaka na proizvodima koje mogu da dovedu u zabludu i prava na obrazovanje potrošača,  sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o osnovnim pravima i odgovornostima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvariti.

Više informacija o projektu možete pronaći na sledećim web adresama:

www.pravapotroaca.me/

www.mmne.me