U TOKU ISTRAŽIVANJE O PRAVIMA POTROŠAČA

U TOKU ISTRAŽIVANJE O PRAVIMA POTROŠAČA

U Bijelom Polju se već neko vrijeme sprovodi istraživanje o informisanosti potrošača, koliko su upućeni o njihovim pravima i obavezama prilikom kupovine robe ili zaključivanja ugovora o pružanju usluga, te kako bi postakli građane da se više informišu o potrošačkim pravima i da iste koriste.

Koliko naši sugrađani znaju o tome – Koji zakon propisuje prava potrošača; Koja prava imaju kao potrošači; Koji su zabranjeni oblici trgovačke prakse; Šta je reklamacija; Koje su obaveze trgovca u vezi s reklamacijom; Postupanje po reklamaciji; Primjer reklamacije na usluge od opšteg ekonomskog interesa; Koja je uloga tržišne inspekcije; Šta je potrošački prigovor i kako se podnosi; Kako se ostvaruje sudska zaštita prava potrošača; Primjer tužbe; Koji su oblici pravne pomoći na raspolaganju potrošačima?

U TOKU ISTRAŽIVANJE O PRAVIMA POTROŠAČA

Istraživanje se sprovodi sa ciljem da se kasnije može uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti, informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao načinu njihovog ostvarivanja.

Projekat “Vaš novac, Vaša prava” realizuje NVO Multimedijal Montenegro(MMNE)uz finansijsku podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.